vr. jun 14th, 2024

Top2000kerk bestaat alweer tien jaar. Anton van Dijken over de samenwerking met ds. Jaap van den Akker: “Jaap en ik hebben drie jaar op rij een groots opgezette dienst georganiseerd met artiesten van buiten onze eigen kerk, met gasten, verhalen en vooral veel muziek want daar draait alles om bij Top2000kerk. Later hebben we verder geëxperimenteerd met andere vormen; inmiddels is de Top2000kerkdienst een vast item op het keuzemenu van veel kerken.

Dankzij Fred Omvlee deden Jaap en ik 10 jaar geleden iets totaal nieuws: het organiseren van een Top2000kerkdienst. Als ik vandaag zou mogen stemmen op één song voor een Top2000kerkdienst zou dat zijn: “God Only Knows” van The Beach Boys. Die allereerste avond was het ook te horen, voor de dienst. We hebben er toen wat om gelachen omdat de tekst van het liedje verder geen religieuze betekenis heeft maar het klonk wel leuk.

Wat wij deden was niet alleen leuk. Het bleek ook vooral heel erg veel waarde te hebben. Het zette mensen in beweging en gaf ze Kracht; ik heb het zo vaak gehoord!

“God Only Knows” hoe groot de impact is op mensen en juist dat maakt het bijzonder: God is “In Control”, ook over Top2000kerk. Gelukkig maar!”

De komende tijd zijn er weer heel veel Top2000kerkdiensten in het hele land. Bekijk het eenvoudig op dit overzicht! TIP: ds. Jaap van den Akker is dit jaar betrokken bij de diensten in Zoetermeer en in Den Haag. Top2000kerkdienst.nl is onderdeel van Stichting “Er zit Muziek in de kerk”.

Bekijk hier nog wat video’s van en over de eerste Top2000kerkdienst op 29 december 2013 in Zoetermeer.

Door avandijken