vr. jun 14th, 2024

Hoe maak je de kerk zichtbaar en zorg je ervoor dat de media je persberichten plaatsen of beter nog: langskomen bij je events? Op deze website laten we je graag praktijkvoorbeelden zien. Soms zit t mee en soms niet…vallen en opstaan en: volhouden! Vandaag: de Elviskapel.

Sinds 2002 is predikant Fred Omvlee actief met het organiseren van Elvis-kerkdiensten. In 2006 stond hij in Paradiso. Sindsdien worden overal dergelijke diensten georganiseerd en sinds 2017 is hij ook actief als zanger. Tijdens de diensten zingt hij bekende gospels als, “How Great Thou Art”, “Amazing Grace”en “Peace in the Valley”. Met dit alles laat hij zien dat Elvis Presley meer was dan Rock & Roll. Zijn geloof was erg belangrijk voor Elvis. Met de Elviskapel slaat Fred Omvlee een brug tussen popmuziek en geloof.

Op 16 augustus 2023 is het 46 jaar geleden dat Elvis overleed. Zijn fans zullen die dag altijd blijven herdenken, op allerlei manieren. Steeds vaker halen aankondigingen van de Elvis-kerkdiensten de (lokale) kranten en zijn journalisten nieuwsgierig genoeg om de diensten te bezoeken. Op zaterdag 19 augustus 2023 is er voor het eerst een Elvis-kerkdienst in de provincie Zeeland. De PZC schreef er een fraai artikel over:

Anton van Dijken kent en volgt Fred Omvlee al wat langer: “ik leerde Fred kennen in 2013, na zijn oproep om een Top2000kerkdienst te organiseren. Het viel mij altijd al op dat hij missionair actief was en dat vooral muziek en ontmoeting een belangrijke rol speelde in zijn activiteiten. Het is een man die aardig en sympathiek wordt gevonden. Dit was met name ook zichtbaar in de periode dat hij actief was bij Internetkerk Mijnkerk.nl, als internet-dominee.

Als je mij zou vragen Fred Omvlee te omschrijven zou ik zeggen: hij is volledig zichzelf. Hij raakt mensen met zijn laagdrempelige diensten en door zijn eenvoudige uitleg van en door het “Elvis-evangelie” vinden mensen de weg naar de kerk. Ik vind dat razend knap en heb er grote bewondering voor.

Het is ook niet voor niets dat de Elviskapel een thuis heeft gevonden bij de stichting “Er zit Muziek in de Kerk”. Wij zijn fan van Fred en hij is een groot supporter van ons werk. De missie om Popmuziek, op allerlei manieren en vormen, in te zetten om Gods woord te verspreiden past bij ons werk en bij het werk van de Elviskapel.”

Overigens is er nog meer bijzonder nieuws te melden: Fred is bezig met de opnames van een echte CD, vol met Gospels die Elvis graag zong en er zijn plannen voor een heuse Elvis-Passion in 2024!

Anton van Dijken schreef eerder blogs over Elvis: Walking in Memphis & That’s Someone You Never Forget voor de website van Top2000kerkdienst.

Door avandijken

2 gedachte over “De Kerk in de Media (4) – De Elviskapel”
  1. […] Op 16 augustus las je op deze website alles over de Elviskapel van ds Fred Omvlee. Op zaterdag 19 augustus was Fred in het Zeeuwse Dishoek voor een Elvis-dienst. De PZC was aanwezig en schreef een uitgebreid artikel. Ook werd een kort video-item gemaakt. Er werd positief op de dienst gereageerd door de 200 bezoekers en de Zeeuwen gaan er van uit dat Fred in 2024 terugkeert! Anton van Dijken reageerde ook meteen enthousiast: “Volgend jaar moeten we Omroep Zeeland zien te strikken voor een interview en een registratie. Het zou prachtige PR voor stichting “Er zit muziek in de kerk” zijn!” […]

Reacties zijn gesloten.