wo. apr 17th, 2024

Op vrijdagavond 26 mei kun je op RTL-7 (20:25)  kijken naar de film “Gods of Egypt”. Anton van Dijken zegt hierover: “Deze film gaat over de mythologie in het oude Egypte. De film is volledig verzonnen en is op geen enkele manier gebaseerd op waarheid. Toen ik de trailer bekeek moest ik denken aan het Bijbelboek Openbaring. Ik beluisterde deze week twee preken over Openbaring, dus dat zat vers in mijn geheugen. Ik zag een reeks beelden die aan je voorbij trekt en allerlei emotie bij je losmaakt. Dat doen dit soort films. Toch denk ik dat juist dit soort films het gesprek over Bijbel en Geloof nieuwe impulsen kunnen geven; zoek naar wat waarde heeft en filter alles wat overbodig is.  Loop niet weg als beelden te heftig zijn maar zoek troost door erover te praten en stel vragen bij wat je ziet.”

Door avandijken