vr. jun 14th, 2024

Drie jaar geleden, op 6 juli 2020, overleed de Italiaanse componist en dirigent, Ennio Morricone. Hij componeerde de muziek van zo’n 500 films. Anton van Dijken is een groot liefhebber van filmmuziek: “het heeft iets altijd iets magisch….die meeslepende, dromerige of juist bombastische klanken bij een film waar je helemaal in zit. Wist je dat Morricone de muziek heeft gecomponeerd voor de film “What Dreams May Come”? Een film over het hiernamaals met Robin Williams. In 2014 bekeken we de film in de kerk, als eerbetoon aan Williams, voor al het plezier dat hij ons gaf, tijdens zijn leven. Ook dat is waardevol!”

Morricone’s werk zal nooit vergeten worden. Als eerbetoon aan de Italiaanse Maestro kun je hier nog luisteren naar een uitvoering van “Once Upon A Time in the West” door Andre Rieu en zijn orkest (die juist vanavond begint aan een nieuwe reeks concerten op het Vrijthof in Maastricht).

TIP: In de maand augustus lees je veel meer over Robin Williams, op deze website! Stay tuned!

Door avandijken

Een gedachte over “Flashback: Ennio Morricone”
  1. […] May Come, Patch Adams & Good Will Hunting en dan vergeet ik er ongetwijfeld nog een aantal. What Dreams May Come bekeken we zelfs een keer in de kerk; een film waarover je niet snel uitgepraat… Over de reden van zijn zelfdoding gingen wilde verhalen; hij zou schulden hebben gehad en lijden […]

Reacties zijn gesloten.