ma. jul 22nd, 2024

Ken je de TV-serie Grantchester? Een Britse detectivereeks waarin een doorgewinterde politieagent en een jonge dorpsdominee misdaden oplossen maar ook hun persoonlijke levens worden gevolgd. Vallen en weer opstaan is daarbij vooral het thema….helden met hele menselijke trekken. De serie speelt zich vooral af in het dorp Grantchester in de jaren 50 van de 20e eeuw.

Grantchester is inmiddels alweer toe aan het zevende seizoen en dominee Sydney Chambers heeft twee seizoenen eerder al plaats gemaakt voor dominee Wil Davenport. Zo gaat dat vaker met dominees…. Politieagenten blijven meestal wat langer hangen… in een (passend) moordend tempo brengt KRO-NCRV seizoen 7 op werkdagen tussen 17 en 24 juli op NPO-2 rond 20:30. Vanaf 13 juli is Grantchester al te streamen via NPO Start.

Anton van Dijken bekeek meerdere seizoenen: Grantchester is meer dan alleen een Britse detective. De serie laat een tijdsbeeld zien waarin veel onbekend bleef en veel mensen niet wisten wat zich in de wereld afspeelde. De kerk had een centrale plek in het dagelijks leven en de dominee speelde een prominente rol in de levens van alle dorpsbewoners. De serie is goed materiaal om te ontdekken hoe t ooit was; leren van de geschiedenis helpt ons om de toekomst (beter) vorm te geven”

Door avandijken