vr. jun 14th, 2024

Ken je het lied “You’ve Got a Friend” geschreven door de Amerikaanse singer/songwriter Carole King? James Taylor had er als eerste een hit mee. Overigens is bijzonder om te weten dat zowel King als Taylor met dit lied, al sinds de eerste editie in de Top 2000 staan. Ze treden ook vaker samen op.

Anton van Dijken is altijd fan van het liedje geweest: “Ik kan me herinneren dat het één van de eerste liedjes was die ik ooit op de radio hoorde en het is mij altijd bijgebleven. De tekst is ook zo ontzettend herkenbaar; Echte vriendschap is bijzonder maar ook zeldzaam en kwetsbaar. Toen ik er vandaag weer naar luisterde moest ik denken aan Jezus en de discipelen. Sinds een paar maanden volg ik de dramaserie “The Chosen”. De serie vertelt het verhaal van de mensen om Jezus heen; over wie zij waren en hoe Jezus hun leven beïnvloedde.  Ik kan me zomaar indenken dat Jezus juist voor hen zong: “You’ve Got a Friend!”.

Klik hier voor de volledige songtekst + de vertaling

BBC-2 zend zaterdagavond 15 april 2023 een muziekprogramma, een concertregistratie en een documentaire uit ter ere van Carole King.

Door avandijken