wo. apr 17th, 2024

Op 18 april 1987 scoren George Michael en Aretha Franklin een nummer-1 hit in de USA met “I Knew You Were Wating (For Me)”. Ook in Nederland en het Verenigd Koninkrijk staat het nummer op de 1e plek in de hitlijsten.  Aretha Franklin, geboren in Memphis, Tenessee, dochter van een baptistenpredikant werd The Queen of Soul genoemd. Het tijdschrift Rolling Stone riep haar onlangs nog uit tot de allerbeste zangeres aller tijden. Haar album “Amazing Grace” was bovendien het meest succesvolle ooit gemaakt. filmbeelden van de opnames in New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles, werden twee jaar geleden openbaar gemaakt en getoond aan het grote publiek.

George Michael was misschien wel net zo succesvol, met name in de jaren 80 en 90.  Zijn werk werd helaas overschaduwd door ongelukkige keuzes in zijn privéleven. Een turbulent leven waarin hij heel erg lang zocht naar zijn eigen identiteit en in die zoektocht helaas verdwaalde, meer dan eens.

Anton van Dijken: “Toen George Michael overleed op 1e kerstdag 2016 hebben we vooral zijn enorme muzikale nalatenschap belicht tijdens een Top2000kerkdienst. Dit duet zat daar niet bij maar het is wel een absolute parel. Het is een positief (liefdes)lied met een opbeurende tekst; het is wat wij mensen graag willen horen: dat er een weg is uit duisternis, dat we kunnen blijven geloven omdat we weten dat er Iemand is die op ons wacht. Leven zonder Geloof, Hoop en Liefde is geen leven.”

Zoals een soldaat die vecht
En de strijd wint
Ken ik de smaak van overwinning
Ook al ging door enkele nachten
Geconsumeerd door de schaduwen
Ik was emotioneel kreupel
Op een of andere manier ben ik door de hartzeer gekomen
Ja, ik ben ontsnapt
Ik vond mijn weg uit de duisternis
Hield mijn geloof (Ik weet dat je dat deed)
Hield mijn geloof

Toen de rivier diep was, heb ik niet geaarzeld
Toen de berg hoog was, geloofde ik nog steeds
Toen de vallei diep was stopte het me niet, nee nee
Ik wist dat je wachtte
Ik wist dat je wachtte op mij Met een eindeloos verlangen bleef ik zoeken
Ik was er zeker van dat onze ogen elkaar zouden ontmoeten
Zoals de brug in vuur en vlam staat
De pijn is voorbij, één aanraking en je bevrijd me
Nee, ik heb nergens spijt van
Nee, ik kijk niet achterom
Wanneer ik denk aan al die ontgoochelingen
Lach ik ermee (ik weet dat je dat doet), ik lach enkel

Toen de rivier diep was, heb ik niet geaarzeld
Toen de berg hoog was, geloofde ik nog steeds
Toen de vallei diep was stopte het me niet, nee nee
Ik wist dat je wachtte
Ik wist dat je wachtte op mij

Dus we werden samengetrokken door het lot
Ik weet dat deze liefde die we delen voorbestemd was
Ik wist dat je wachtte, wist dat je wachtte
Ik wist dat je wachtte, wist dat je wachtte op mij

Door avandijken

Een gedachte over “Muziek: George Michael & Aretha Franklin – I Knew You Were Waiting (For Me)”

Reacties zijn gesloten.