vr. jun 14th, 2024

“Heaven is a Place on Earth is” gewoon een vrolijk en opbeurend lied en heeft geen enkele religieuze betekenis. Dat wordt ons duidelijk als we de betekenis van het lied opzoeken op Google. Zangeres Belinda Carlisle is christelijk opgevoed maar ze vindt nooit verbinding met het geloof en wordt uiteindelijk Boedhist. Anton van Dijken ziet wel degelijk meer in de tekst en legt de link met Pinksteren: “Zoals altijd is het maar net hoe je naar muziek luistert en welk gevoel je bij de tekst hebt. Voor mij springt dit stuk tekst er duidelijk uit:

When I feel alone
I reach for you
And you bring me home
When I’m lost at sea
I hear your voice
And it carries me
In this world we’re just beginning,
to understand the miracle of living.

Vertaling:

Als ik me eenzaam voel
Reik ik naar jou
En jij brengt me thuis
Als ik verdwaald ben op zee
Hoor ik je stem
En die draagt me
In deze wereld beginnen we nog maar net
Om het wonder van het leven te begrijpen

Dat wonder is voor mij Pinksteren, de uitstorting van de Heilige Geest, de verjaardag van de kerk. Zonder dat wonder was er nu geen kerk. In een tijd waarin juist die kerk vaak een belemmering is voor mensen om te geloven, zijn nieuwe wegen nodig. Vrolijke popliedjes zoals “Heaven is a Place on Earth” zijn een instrument om het wonder (opnieuw) onder de aandacht te brengen en dat is nou precies onze opdracht, als christenen.”

Door avandijken