vr. mei 24th, 2024

Op zondagavond 7 mei waren ze er ineens: Kermit & Miss Piggy, tijdens “The Coronation Concert” ter ere van Koning Charles III. Op weg naar de Koninklijke logé lopen ze presentator Hugh Bonneville tegen het lijf. Piggy herkent hem als “Lord Grantham” uit de hitserie Downton Abbey en meteen zien we de extraverte Piggy die haar charmes in de strijd gooit. Kermit, die ondanks zijn sterrenstatus (hij mag tenslotte naar de Koning!) toch altijd wat verbleekt bij Piggy, staat er wat verloren bij.

Het tafereel deed Anton van Dijken denken aan een bijzondere interactieve viering bij de Protestantse Wijkgemeente Zoetermeer-Noord: “Het ging die zondag over “gender”: welke eigenschappen heb je? in welk rolpatroon zit je? wat past bij mannen en wat past bij vrouwen? Bezoekers werd gevraagd iets mee te nemen of iets te vertellen wat hen deed denken aan dit thema. Ik koos voor het liedje “Not Easy Being Green” van Kermit. Een mooi liedje over zelfacceptatie. In het liedje merk je dat de wat verloren en twijfelende Kermit langzaam ontdekt dat zijn kleur (groen) zijn identiteit is en dat hij juist daarom bijzonder is.  Tijdens “The Coronation Concert” wordt dat mooi verbeeld wanneer je Kermit ziet dansen in de Koninklijke Logé.

De “Gender-viering” voegde gelukkig nog iets extra’s toe; net als Kermit hebben we allemaal een eigen kleur. Het is echt niet altijd makkelijk om groen, geel of rood te zijn maar in God’s ogen maakt het allemaal niets uit. Ieder mens is waardevol, in Zijn ogen. We mogen onze identiteit koesteren en kleur bekennen, net als Kermit in de laatste zin: ‘ik ben groen en het zal wel goed zijn. Het is prachtig en ik denk dat het is wat ik wil zijn'”

De volledige songtekst vind je hier!

Door avandijken