vr. mei 24th, 2024

Ik las vanmorgen dat zanger Rob de Nijs is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn enige nummer-1 hit “Banger Hart” heb ik altijd een speciaal lied gevonden omdat ik er best veel van mijn eigen persoonlijkheid in zag. Laat ik nou juist vandaag iets heel nieuws hebben ontdekt in “Banger Hart”.

Later op deze dag las ik ergens het verhaal van de ongelovige Tomas die graag bewijs wilde zien dat Jezus echt aan hem verscheen, na zijn dood op Goede Vrijdag en opstanding met Pasen. Lees het vooral nog eens na in Johannes 20: https://bijbel.eo.nl/bijbel/johannes/20

Ik dacht: waar komt dat ongeloof van Tomas vandaan? Is dat onzekerheid of angst? Voelt Jezus dat aan en geeft hij Tomas daarom wat hij vraagt: bewijs van zijn opstanding.

In “Banger Hart” zit een soort ommekeer; van onzekerheid en angst naar kracht. Het is een liefdeslied over twee geliefden en heeft ogenschijnlijk niets religieus maar stel nou eens dat Tomas en Jezus een duet zouden zingen, gebaseerd op het ongeloof van Tomas en de verschijning van Jezus.

Dan zou ik Tomas laten zingen:

Ik wil jouw liefde zwart op wit
ik wil meer zekerheid dan dit
want jij bent mijn jaloers bezit

Er is geen banger hart geen banger hart dan dat van mij
kan zo niet langer anders keert het zich nog tegen mij
dan pak je in ,heb jij je zin
maar goed het is voorbij
geen banger hart dan dat van mij

Ik heb je liever dan mijn eigen lieve leven
ik hou van eten drinken net zoveel als jij
er is maar 1 ding dat ik niet echt in de hand heb
er is geen banger hart dan dat van mij

En dan zou ik Jezus laten antwoorden:

Maar als je bang of eenzaam bent
Word ik op slag een ander mens
Ik sla mijn armen om je heen
En kan je troosten als geen
Troosten als geen één!

Er is geen sterker hart, geen sterker hart dan dat van mij
Wanneer jij ‘low’ bent, ben ik ‘high’ genoeg voor allebei

Ik hoop echt van harte dat Rob de Nijs snel zal herstellen zodat hij terug kan naar huis, naar zijn gezin. Ik hoop ook dat hij weet hoe bijzonder zijn lied “Banger Hart” is, juist in deze tijd, na Pasen.

De volledige tekst van “Banger Hart” vind je hier: https://songteksten.net/lyric/207/9957/rob-de-nijs/banger-hart.html

Door avandijken

Een gedachte over “Muziek: Rob de Nijs – Banger Hart”
  1. […] herkennen zijn. Het geeft deze muziek iets extra’s waardoor je er anders naar gaat luisteren. Over Banger Hart schreef ik al eens een uitgebreider. Popmuziek blijkt vaak een grote bron van inspiratie, als het gaat om thema’s als de liefde, […]

Reacties zijn gesloten.