vr. mei 24th, 2024

Anton van Dijken luisterde onlangs naar een preek van ds Jaap van den Akker over Openbaring 2 en 3: “Deze preek is er eentje uit een hele serie over de verschillende hoofdstukken uit het Bijbelboek Openbaring. Bij het citaat: “Maar dat ontslaat ons toen en nu niet van onze eigen verantwoordelijkheid. We worden juist uit onze passiviteit en slachtofferrol getrokken”, dacht ik aan Billy Joël’s, “We Didn’t Start The Fire”, een lied over de constante stroom van schokkende nieuwsfeiten die er altijd al waren, sinds het begin van de wereld. Wij hebben de brand niet gesticht, zingt Joël. Het overkomt ons ook maar gewoon; wij hebben er geen schuld aan. We kunnen en hoeven er niks mee dus ik laat het nieuws maar voor wat het is en leef mijn leven en neem alles maar zoals het komt.

Godzijdank is er de oproep van Johannes in zijn brieven aan de zeven gemeenten. Jaap zegt het als volgt: “De oproep is ook in de brieven van vandaag, om actief je plek in de samenleving in te nemen. Juist op zo’n wijze dat je blijft wie je bent en je geloof en je identiteit niet verloochend”.

Prachtig hoe popmuziek niet altijd volledig hoeft te bevestigen wat de Bijbel zegt maar juist ook kan functioneren als een soort spiegel; je echt aan het denken zet over hoe wij ons leven leiden.”

De hele preek is terug te lezen op de website van de Christus Triumfatorkerk en te beluisteren op het Youtube-kanaal. 

Door avandijken

Een gedachte over “Openbaring – We Didn’t Start The Fire!”

Reacties zijn gesloten.