vr. jun 14th, 2024

Stille Zaterdag……de dag na de kruisiging en de dood van Jezus. Hoe beleef je zo’n dag? Anton van Dijken zegt: “Het is goed om je in te leven in de mensen om Jezus heen; wat voelden zij? Hoe was dat voor hen? Bij het verwerken van verdriet biedt muziek vaak uitkomst. “One Year of Love” (cover van Queen) door Stephanie Struijk is zo’n liedje waarin je een tekst vindt die zomaar het verdriet van Jezus’ vrienden zou kunnen beschrijven.”

“My heart cries out to your heart
I’m lonely but you can save me
My hand reaches out for your hand
I’m cold but you light the fire in me”

vertaling:

“Mijn hart schreeuwt uit naar jouw hart
Ik ben eenzaam maar jij kan mij redden
Mijn hand reikt uit naar jouw hand
Ik ben koud maar jij steekt het vuur in me aan”

De dood van Jezus moet een enorme klap zijn geweest voor hen die zoveel van Hem hielden. Het is bijna Pasen, de dag waarop ze zullen ontdekken dat Hij niet dood is maar leeft!

Door avandijken

Een gedachte over “Stille Zaterdag – One Year of Love”

Reacties zijn gesloten.