ma. jul 22nd, 2024

Ken je de TV-serie “Touched by an Angel”? Anton van Dijken was een vaste kijker: “Als je denkt aan missionaire activiteiten dan is “Touched by an Angel” een bijzonder voorbeeld; geen film of serie over Bijbelse figuren maar over God’s helpers (Engelen) in de gedaante van gewone mensen, die opduiken in gewone levens waar hulp van God hard nodig is.

Een opvallend element vond ik de lange lijst van beroemdheden die kwam opdraven in de serie; van Bill Cosby tot Priscilla Presley en van Nathalie Cole tot Wynonna Judd. De laatste is toevallig vandaag jarig. De aflevering waarin zij verscheen is me altijd bijgebleven. Ze zong daarin het lied “Testify to Love” (geschreven door de Nederlandse zanger Ralph van Manen) voor een jongen die ongeneeslijk ziek is en moet sterven…”

De serie met hoofdrollen voor Roma Downey en Della Reese werd in Nederland uitgezonden door de Evangelische Omroep en is ook te bekijken op het online platform New Faith Network, een soort christelijke variant van Netflix. Via Bol.com zijn nog diverse DVD’s te koop van meerdere seizoenen.

Door avandijken